De fem vigtigste grunde til hvorfor din SoMe-indsats bør ligge på LinkedIn

Et spørgsmål, jeg jævnligt får fra selvstændige, der ikke er kommet i gang endnu og stadig kan være lidt skeptiske omkring mediet er, hvorfor de overhovedet bør prioritere en indsats på netop LinkedIn. Jeg har nedfældet mine svar herunder:

 

Den organiske rækkevidde på LinkedIn er (stadig) enorm.

Algoritmen fungerer meget anderledes end andre sociale medier. Den store fordel på LinkedIn er, at rækkevidden på organisk indhold (stadig) er virkelig stor på LinkedIn. Du kan med andre ord nå rigtig mange mennesker med dit indhold – uden at skulle betale for at nå langt ud (hvilket er tilfældet i de fleste tilfælde på eksempelvis Facebook og Instagram, hvor rækkevidden ikke er nær så langt ved organiske posts).

2.     Få kunderne til at komme til dig i stedet for at bruge tiden på opsøgende salg:  En god tilstedeværelse på LinkedIn, hvor du deler relevant indhold til din følgerskare om dit fag, din branche og dine betragtninger, positionerer dig foran de rigtige mennesker, som rækker ud til dig, fordi du skaber faglig værdi for dem. LinkedIn er et virkelig godt medie til at få leads og henvendelser. Jeg har selv fået flere af mine kunder fra LinkedIn. Derudover svarer 40% af B2B marketers (folk, der sælger ydelser eller produkter til andre virksomheder) at LinkedIn er den mest effektive kanal til leadgenerering i en undersøgelse fra bureaet her.

3.     Bliv synlig for potentielle kunder og samarbejdspartnere uden at bruge tusindvis af annoncekroner. Med LinkedIn har du en oplagt mulighed for at placere dit navn og din virksomhed i rigtig mange menneskers feed gennem indsigtsfuld indhold – og på den måde blive top of mind og styrke dit faglige brand.

4.     Brug LinkedIn som dit mini-website.

Let’s face it. Det er de færreste, der uopfordret taster din webadresse ind i deres browser. Til gengæld har du muligheden for at bruge LinkedIn som dit miniwebsite, når du dukker op i andres feed her gang, du opslår indhold. Vælger de at trykke på din profil kan din profil (hvis den er up-to-date) lynhurtigt give de interesserede et indblik i, hvem du er, og hvad du kan hjælpe dem med, og det er her, du kan vise dit arbejde/dine projekter og dine ydelser frem på en appellerende måde.
 

5.     Få et større - og stærkere - netværk.

LinkedIn er et oplagt medie til at udvide dit netværk – med andre professionelle relationer (og ikke kun gamle kollegaer og skolekammerater) Med LinkedIn kan du nemt og hurtigt komme i kontakt med relevante personer fra din branche, folk du ser fagligt op til, mulige kunder (så længe du ikke bruger LinkedIn til at sælge direkte til dem – dette emne kommer jeg ind på en anden god gang) og interessante mennesker, som du måske har mødt til et møde/seminiar/konference og ønsker at få kontakt til. Et velvalgt, kurateret netværk er ekstremt værdifuldt for dig og er en døråbner til ny viden og nye muligheder.

Previous
Previous

Debat: Politikerbashing gavner ikke klimakampen – tværtimod

Next
Next

Forskellen mellem at være synlig og at være relevant på LinkedIn: