Når vi taler om tonen på de sociale medier, taler vi sjældent om LinkedIn.

De negative aspekter ved sociale medier har aldrig været i større fokus end i dag – og med rette. Vi brugere bliver stadig mere sponsoreret for markedsføring og reklamer i vores feed frem for blot for få år siden, hvor mængden af både reklamer og Tik-Tok-versionerede videoer lavet til at fastholde brugeren i doomscrolling, ikke dominerede vores feed, som de gør i dag.

 

Samtidig er der stadig mere solid forskning, der tyder på, at især unges mistrivsel og sociale medier hænger sammen.

 

Der er dog et medie, som ikke hører til ovenstående kategori, når vi taler sociale medier. Og det er det medie, du sidder på her.

 

LinkedIn.

 

Kort fortalt fordi:

 

·      Tonen, kommentarerne og opbakningen på LinkedIn er overvejende saglige og velovervejede, modsat Facebook og X/Twitter.

·      Feedet er ikke overstrømmet med reklamer, som på eksempelvis Instagram og Facebook

·      På LinkedIn er der fokus på vidensdeling og på fagligheden, hvilket kan være en befrielse for alle dem, der ikke har lyst til at dele ud af deres privatliv i forhold til at tiltrække kunder/omtale.

 

Når vi taler om ’tonen’ på de sociale medier, så glemmer vi at inddrage LinkedIn, hvor tonen faktisk både er civiliseret, saglig og overvejende høflig.

 

Eller som Niels Overgaard, aktuel forfatter med bogen ’Mere Er Aldrig Nok’ siger interviewet her med Morten Münster.

 

”Ved du, hvad jeg tror, der er godt ved LinkedIn? Det er, at folk har deres arbejdsliv og deres karriere på spil, når de skriver noget. Hvis alle havde det på Instagram, Facebook og Twitter (nu X) også, så tror jeg simpelthen, at stemningen vil være anderledes.”

 

Jeg er meget enig. Det positive ved at begynde bruge LinkedIn professionelt er:

1) at det ’kun’ kræver, at du har noget på hjerte om dit fag eller branche, som du har lyst til at dele.

2) Du behøver ikke annoncekroner for at komme i gang, algoritmen er stadig langt mere gavmild, end eksempelvis på Facebook og Instagram, hvor det oftest kræver penge for at nå langt ud med dit indhold.

Kontakt mig gerne, hvis du vil i gang med at bruge LinkedIn mere aktivt i din virksomhed eller organisation.

Next
Next

Om at være optimistisk klimarealist